tisdag 25 januari 2011

Kräktävling!

Det önskar sig barnen jämt. Men får de det? Nix!
Anledningen till detta är att vi nu i 2 dagar har varit hemma pga kräkning. Lilla fröken Evelina valde att häromnatten kräka ner mammas sänghalva. Jaha.. då kom kräksjukan även till vårt hus. Eller?
Det är inte helt sant faktiskt, för det var bara den kräkningen. Tjohoo!
Naturligtvis är det skönt att hon inte kräktes mer för hennes skull, men lite skönt för Mamma J skull också eftersom Evelina har så ofantligt dåligt sinne för att pricka en stor spann. Även om den står bredvid henne så kräks hon på alla andra omöjliga ställe. Sannslöst...
Så gårdagen innebar lite mer lättsmält mat, om att ifall kräkningarna skulle eskalera igen. Lättsmält är ju samma sak som glass. Efter glassen konstaterade Elliot kvickt att han älskade när Evelina var sjuk för han fick ju också glass då, annars är det ju orättvist.
Kul kille..gillar att syrran är sjuk när det kommer till egen vinning.

Nu tror denna mamman att kräkningarna berodde på söndagens intag av enorma mängder onyttigheter.
Först var vi på Bio och då äter man popcorn. Efter bion får man gå på Mc Donalds och äta mer. Sen på väg till bilen gick vi förbi ett konditori då det köptes varsen semla. Ovanpå allt hade jag lovat kidsen att baka negerbollar chokladbollar så även det trycktes ner.
Det kan ju kanske hända att allt detta blev för mkt för en 3- årings mage...

Idag är lillstrumpan fit for fight igen. Det märks på humöret om inget annat, samt att jag får ha mitt knä ifred  i lite mer än 4 sekunders intervaller. När vi då ska äta lunch kommer Evelina knatandes och kollar. När hon ser att det är stuvade makaroner och fiskpinnar så konstaterar hon snabbt: "Det är bra mat mamma. Det är lätt man att kräka upp igen."
Min 3 åring är så skadad av sin mammas yrke... stackas unge.
Dock vet jag inte om jag anser att fiskpinnar är så värst lättkräkt men.. tanken var ju god.

Nu ska vi utsätta oss för det ultimata testet guruvida kräkningarna ska återkomma eller ej. Vi ska ha springtävling i huset. De som vet hur vi bor inser ju att det innebär att man springer runt runt runt tills man är helt yr i skallen. Slutscenen på detta kommer att vara: Elliot & Evelina ligger i saccosäckarna och tjuter av skratt medan Mamma J står lutad över diskbänken och ulkar.
Då kör vi!!

Inga kommentarer: