onsdag 18 maj 2011

Lediga dagar är ju sällan lediga....

Idag har varit en äkta ledig dag.
Kidsen har tillbringat föregående dag samt natten och hela denna dagen hos Mormor & Morfar. Detta gör att jag tror det blir svårt att få hem dem...
Men eftersom kidsen har varit där och jag har semester så har jag varit ledig. Eller är man det?
Nix!
Jag har vallat hunden, tvättat en massa maskiner, handlat, ringt viktiga samtal osv osv.
Den svåraste uppgiften idag är att valla hunden eftersom jag har så förbannat ont i mitt knä. Hund lyssnar inte på min uppmaning om att gå lagom snyggt för att undvika mer smärta. Nejdå, hund ska prompt leta upp katt som befinner sig 2km ifrån oss. Men för ända i i h*lvete? Hur svårt kan det vara?
På 30 min rörde vi oss på ett område som är ungefär 50 meter, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och... ja ni fattar.
När 28 minuter hade passerat talade jag om för hund att man faktiskt tillagar hund som mat i Kina och att det går att ta sig dit. Hund lyssnade lite mer och betedde sig lite trevligare.

Sen kom jag på en sak! Om jag hade haft en bra cykel så hade jag kunnat motionera hund på ett helt annat sätt fast att jag har ont i knä.
Jag har redan en cykel, men den är djävulens redskap och som ni ser så skrev jag "bra" längre upp och min cykel kvalar inte in under den kategorin.
Jag har nämligen insett att min hund är mkt svår att göra utmattad rent fysiskt. Jag skyller återigen på Border Collien i henne. Hon skulle nog kunna springa tills hon stupade av hjärtsnörp.
Så detta med cykel... det är en lysande idé!
Sen kom jag på att om hund kan dra omkull mig när jag står stadigt (nåja...) så borde hon kunna orsaka enorma skador om hon drar mig av en cykel. Av andra sidan kan jag då hämnas genom att cykla över henne så blir det jämt.  (Nä, jag cyklar inte över en hund på allvar).

Det är bara så tråkigt att handla cykel... jag vill ju inte ha nån hyper mega ultramodern sak. Nej nej, jag vill ha en äkta kärringcykel med fotbroms och 0 växlar. Jag vill ha en cykel som matchar mig.
(Så make min. Nu hintar jag lite snyggt här i följande mening.)
Snart är det Mors dag och teckningar från barnen är fint ibland, men jag kan inte cykla runt på dem... Blocket går bra, jag ställer inte så höga krav. Färg får du välja själv också. (Snällt va?)

Just det ja... Elliot ska till tandläkaren på fredagmorgon. Nu funderar jag bara på om det är i Svalöv eller Landskrona? Tiden skrev jag upp och sen åkte kallelsen i soporna.
Jag får väl sätta på mig skämsmössan och ringa och fråga om de har bättre koll än vad jag har... med lite tur så har de det.

Inga kommentarer: