måndag 21 mars 2011

Nu är det officiellt!

Vi är hundägare!

Vi skrev på alla papper igårkväll och nu är lilla fröken Tila vår för all framtid.
Vad i hela friden har vi gett oss in på?

För er som inte vet så är Tila en 9 månaders schäfer/border collie som är totalt ouppfostrad och 0 socialt tränad. Detta innebär en massa jobb och jag ser det som ett roligt jobb. Dock räknar jag med ungefär 1 år innan hon är i presentabelt skick. Kanske borde vi ha valt en "normal"valp? Men vem kan motstå och lämna tillbaka en hund som man tydligt ser att hon inte är skött och uppmärksammad? Hur kan man med rent samvete lämna bort henne igen och inte vet vad som händer henne?
Inte vår familj iaf.
Denna lilla tös har alltså under sina 9 månader varit i 5 olika hem. Förstår ni? 5 olika hem! Det är inte klokt... det är inte heller konstigt att hon inte kan bete sig som andra hundar. Hon har ju ingen trygghet eller fast punkt att kunna förlita sig på.
Men det har hon nu. Nu har hon vårt hem, vår kärlek, vår uppmärksamhet och våra krav.
Det blir nog en kanonhund av denna donna också, bara vi ger henne tid, kärlek, respekt och träning.
Så det ska vi göra. Mängder av allt.

Välkommen till vår familj du fina lilla Tila!

3 kommentarer:

Ida sa...

Vad kul för er! Hundar är underbara djur. Har också haft en bordercollieblandning tidigare och arbetsvilligare hund får man leta efter. Lycka till och hoppas man får träffa henne snart...

Åza sa...

Gerattis, hon är ju så söt de lilla livet!! Men varför 5 hem?? hur kan hon haft de så tufft o att ingen velat ha henne kvar??

Jenny sa...

Åza: Förmodligen pga att hon är ouppfostrad och väldigt energisk. Skulle tro att ingen känner att de har haft tid att lägga energi på hennes träning.
Tyvärr...